Skip links

Opdatering banen

Opdatering fra banen:

Efteråret har meldt sin ankomst og det betyder jo desværre at golfsæsonen går på held.
Det tydeligste tegn er våde overflader, masser af blade på banen og kortere dage.

På vedligeholdelsessiden er der naturligvis også ændringer i forhold til årstiden – som eksempler kan nævnes:

  • Græsvæksten går langsomt i stå og klippefrekvensen følger med ned i kadance
  • Klippehøjderne sættes op på greens og fairways
  • Der udføres tungere vedligehold såsom prikning af fairways og greens med længere og tykkere spyd end resten af sæsonen. Der vil blive topdresset med mere sand på greens
  • Der vil være dage vi ikke kan køre på anlægget pga. vand. og dermed ikke kan klippe

Årstiden betyder jo desværre også der er risiko for frost og de udfordringer det giver. Som sædvanligt opfordres alle til at udvise hensyn – især for greens. Greens er meget sårbare over for trafik hvis der frost/rim i overfladen – især de første gange hvert år, da det skal have tid til at hærde sig selv – se videoen om emnet på dette link

Som tidligere år etableres der provisoriske greens (vintergreens) på alle huller. I den/de perioder hvor der er frost om morgenen og greens tøer op og kan spilles på senere på dagen, vil der være flag i begge hulkopper på hvert hul. Som udgangspunkt er det op til hver enkelt spiller at vurdere hvorvidt der er frost/rim eller ej, men hvis dette ikke ser ud til at kunne administreres vil personalet lukke/åbne for spil, ved at fjerne/opsætte flagene på greens. Når først flagene først er kommet ud i de provisoriske greens, bliver de som udgangspunkt stående resten af vinteren.