Skip links

2. runde i Danmarksturneringen var en succes for Randers Golf Klub

I RGK har vi 4 herrehold (2. divison, 3. divison, 4. divison og kvalifikationsrække), 2 damehold (2. division og kvalifikationsrække) samt et senior 3. division. Vores elitetrup består af + 40 spillere, da der skal bruges 43 spillere i alt hver weekend.

De sidste to år har det første herrehold spillet om oprykning til 1. division, men har begge gange måtte erkende, at der manglede lige akkurat det sidste. I år har vi fået en håndfuld nye spillere til truppen som skubber det hele oppefra, hvilket giver en god bredde. Det har betydet, at både 2. og 3. division herre har maksimum point efter de 2 første weekender, og 3. divisionen har sågar allerede sikret sig en plads i kampen om oprykning til 2. division. Men et stor, MEN skal lyde, da dette kræver at 2. divisionen ligeledes rykker op, da man ikke må have to hold i samme division.

Det så værre ud for vores 4. divisionshold, som måtte se sig slået begge dage i den første weekend. Men en stærk holdånd gjorde det muligt, at vende den negative spiral og vi står nu med 2 sejre efter den netop spillede divisionsweekend. Det betyder at alle hold i puljen har 4 point. Der er derfor lagt i kakkelovnen til en vild sidste weekend. Heldet vil dog, at vi har to stærke esser i baghånden, da nogle af vores normalt 1. holds aktuelle spillere ikke blev bragt i spil, og derfor kan benyttes længere nede i rækkerne, hvis det bliver nødvendigt.

 

Kvalholdet viste ligesom de andre hold rigtig gode takter, og kan selv afgøre om det skal blive til oprykningsspil.

Summa summarum er, at det tegner til at blive et historisk godt år i RGK trøjen, da der potentielt set er mulighed for at alle herre hold kan komme til at spille med om oprykning.

Damerne i 2. division gik ind med 2 point til 2. runde af Danmarksturneringen, og med først et nederlag på 4-5 lørdag, og en sejr på 5-4 om søndage, har de sikret sig en plads igen i 2. division igen i år. De er 4 point foran Ørnehøj, som de ligeledes er bedre end indbyrdes. Gode takter er blevet vist fra to af vores helt unge juniorpiger, som i år har fået chancen på holdet. Vi krydser fingre for fremtiden, og håber at der snart kan kæmpes med om oprykningen til 1. division.

Desværre ser det også ud til, at vi først til næste år kan tør at drømme om en eventuel kamp om oprykning til divisionsrækkerne for kval damerne. Pt. befinder de sig nederst i puljen, som toppes af et stærkt Lyngbygaard mandskab.

 

Vi slutter dog lykkeligt af med at gratulere vores 50+ hold, nemlig senior 3. division. Det er første sæson i senior divisions sammenhæng for RGK, men det holdte ikke vores rutinerede herre og damer tilbage. Tværtimod! Så har de, ligesom vores 3. division herre, allerede sikret sig sejren i puljen, og endda med en direkte oprykning. Vi glæder os til at se, om det går lige så styrtende for dem i næste sæson.

 

For overblik over puljerne:

1 division herre                   2 division damer

2 division herre                  Kvalrække damer

3 division herre

Kvalrække herre                Senior 3. division

 

Foto: Annelene Petersen