en

Læs om banepleje >>

5. sep. 2017

Som de fleste sikkert har bemærket, er greenen på hul 14 langt fra i topform. Det er konstateret, at underlaget mangler ilt, hvilket er årsagen til den manglende sammenhæng i græsvæksten. Der er, af samme årsag, udarbejdet en intensiv plejeplan, der pågår fra nu af og frem til, den ønskede stand for greenen er opnået. Da plejeplanen bl.a. indeholder ekstraordinær prikning samt forhøjet klippehøjde (6-8 mm), vil der spillemæssigt være for store forskelle i forhold til banens øvrige greens - der iøvrigt får megen ros for tiden. Derfor vil vi fra torsdag d. 7. september lukke hul 14 og i stedet etablere et par 3-hul mod indspilsgreenen længst fra klubhuset (ligesom det tidligere har været tilfældet). Scorekort, skiltning m.v. vil automatisk blive korrigeret til dagen.

Vi beklager naturligvis nødvendigheden af endnu en lukning af hul 14 og arbejder hårdt på en bæredygtig green på hul 14 i 2018.

12. juni 2017

14. green er stadig ikke så pæn, som vi havde forventet, og efter weekendens danmarksturnering vil den derfor få en del øget opmærksomhed i form af proptrækning (meget små, som ikke giver de store gener for spil), topdressing, eftersåning og ekstra gødning. Derudover hæves klippehøjden også for at give de bedste betingelser.

Spillere vil nok føle den er lidt langsommere end de andre, men det er kun i en forholdsvis kort periode forhåbentligt.

De resterende greens får samme tur men uden ekstra gødning og højere klippehøjde. Vi beder som sædvanlig spillerne om at udvise lidt ekstra tålmodighed og vil forsøge at genere så lidt, som overhovedet muligt.

10. april 2017

Bunkeren ved indspilsgreenen ved klubhuset er klar til brug.
Vi opfordrer alle til at gå en tur forbi og slå et par slag eller flere. Kom gerne med kritik - positiv som negativ.

30. marts 2017

Der opdateres hovedsageligt på klubbens Facebook side fremover.
https://www.facebook.com/RandersGolfKlub/ 

23. november

Der spilles nu på vinterbane. Se retningslinjer og nærmere forklaring her >>

25. september 2016

Hul 14.
Vi har desværre set os nødsaget til at lukke green på hul 14 resten af sæsonen. Den er meget presset især i venstre side, og vi vil gerne give den mulighed for at regenerere inden vinteren, så den kan være så stærk og fin som muligt til foråret.
Lukningen træder i kraft fra tirsdag morgen d. 27. sep., og vi etablerer et provisorisk hul som tidligere. Dvs. hul 10 er et par 3-hul mod indspilsgreenen længst fra klubhuset. Skilte og scorekort rettes til, så der forhåbentligt er så få gener som muligt.

16. september 2016

Vi har forsøgt at få styr på det våde område foran 11. green. Venligst gå uden om området med de blå pæle - der er meget blødt.

Draen hul 11 1

15. august 2016

Teestedsmarkeringer
Placeringen af teesteds-markeringerne mandag i sidste uge gav anledning til en del spørgsmål, og derfor ridses retningslinjerne for dette op her:

  • Markeringerne flyttes, hver gang teestederne klippes, som i sæsonen er 3 gange pr. uge. Som udgangspunkt rykkes de ca. 1 meter tilbage, og når man når den bageste placering (minimum 2 køllelængder fra bagkant af teested), starter man forfra. Denne metode bruges for at fordele sliddet mest muligt, og da teestederne er af forskellig længde, vil man heller ikke opleve, at de alle er fremme, midt i eller tilbage samme dag.
  • Vi opfordrer til man IKKE selv flytter på dem – der er en årsag til, de står, der hvor de står.
  • Flere har ytret, at de mener, der skal være 6 huller, hvor teemarkeringen er fremme, 6 midt i og 6 tilbage. Dette har ikke været praktiseret i mange år og vil heller ikke blive det fremover. Det er en uhensigtsmæssig måde at gøre det på, og mange af vores teesteder er så små, at det ikke giver praktisk mening for spilleren.

At alle markeringer var kommet helt bagud samme dag, var en fejl, og vi beklager.

23. juni 2016

Hegnet omkring 3. green er nu fjernet. Der er opsat blå pæle i stedet for blå pæle med sort top.

Som de fleste nok er klar over, må man godt spille fra et område omkranset af blå pæle, men man må også tage lempelse. Hvis der derimod er sort top, skal man tage lempelse.

Det samme gør sig gældende på hul 5 ved stien til hul 6.
Begge steder bliver de blå pæle stående et stykke tid endnu, da der er nogle huller/pletter, der lige skal gro til.

 

Hegn hul 3 fjernet

8. juni 2016

Hul 14 udvikler sig rigtig fint, efter varmen er kommet. Her er lige et par dugfriske billeder af green og tee, der snart er nede i den klippehøjde, de skal have i 2016. Fairway'en er ikke langt bagefter.
Vi satser stadig på at åbne for spil på hullet senest 1. august.

Green 14 07 06 2016 lille

Tee 14 07 06 2016 lille

27. april 2016

På toppen af flagstængerne på banen er der nu monteret en lille prisme. Den gør, at man meget hurtigere får fat i pinden med sin afstandsmåler - til glæde for både spilleren selv og de, der kommer efter.

27. april 2016

En lille film produceret af USGA, der forklarer, hvad der sker, når man går på frosset græs. Som de nævner, er man ikke 100% sikker på, hvornår og under hvilke omstændigheder, man skader græsset mest, og det derfor vil være god skik at have en konservativ tilgang til emnet.
I forbindelse med weekendens nattefrost kan man i skrivende stund tydelig se de første golferes spor ned ad fairway på hul 1. Derudover har en golfbil også kørt en tur i frosten.
Se filmen her >>


13. april 2016

Der der er nu sået græs på fairway og ved siden af på hul 14. Venligst tag hensyn.
Ligeledes er der i løbet af et par dage sået på skrænten ved 3. green - også her beder vi om, at der tages hensyn.


22. marts 2016

I morgen onsdag den 23. marts åbnes greens for spil. De er kommet fornuftigt gennem vinteren så der kan spilles uden de store gener. De er lidt bløde i overfladen efter de blev dybdeprikket sidste uge, men det fortager sig.
Teestederne holdes lukket indtil åbningsmatchen 3. april. De er ikke i vækst endnu og derfor meget følsomme over for den hårde påvirkning vi påfører med slagene.

Omkring 3. green er der opsat afspærring da området snarest vil blive fræset og der såes nye frø. Skulle man være uheldig at ens bold ender inden for afspærringen, placerer vi nogle fiskestænger der - kan man ikke nå bolden med dem må man lade den blive liggende. Der er total adgangsforbud i området. Der er etableret en dropzone foran til højre - der er afmærket med skilt.

Ved 5. green er stiforløbet ændret en smule - også her vil der være opsat hegn og etableret dropzone. Der bliver også her etableret såbed snarest.


16. marts 2016

Driving range er i dag blevet tømt for bolde (de er nu i boldmaskinen, hvis de ikke allerede er slået ud igen).
6-7 frivillige har hjulpet klubben med at grave alle de bolde op, der var kørt ned af boldsamleren, samt ryddet skrænten, marken, hegnet og haven ved naboen. Det betyder, at boldmaskinen nu er pænt fuld.
Pga. det milde og tørre vejr er driving range nu åben, og der vil blive samlet bolde. God træningslyst!

Derudover har vi også åbnet for vandet, så toilettet igen er i drift.


12. marts 2016

Vi har haft en stille og rolig vinter med lidt udtynding af træer, etablering af vanding forskellige steder og en del arbejde på stierne. Derudover har den stået på oprydning, rengøring og maling indendørs samt vedligholdelse af maskinparken.
Vi er så småt begyndt på nogle småændringer, bl.a. er stien på venstre side af 3. green blevet annuleret, således man nu kun kan gå op ad stien gennem skoven på højre side. Der er en del af planen ifm. renoveringen af hele venstre side omkring greenen. Som bonus får vi også et noget pænere hul 4, da arealet lige foran teestedet er meget slidt pga. trafikken på tværs. Dette areal fræses op, og der nysås med græs senere på foråret.

Ved 5. green har vi længe haft problemer med, at stimaterialet løber ud på fairwayen - derudover har flere gæster også svært ved at finde ruten til hul 6.
Vi har drejet stien ned mod green i forsøg på at løse begge udfordringer. Man skal så heller ikke gå tilbage, når man har puttet. Arealet med bar jord nysås med græs, når der er varme i jorden.

Der er denne uge blevet kørt topdress på greens og teesteder, og vi dybdeprikker det hele, så de kan være i så god stand som muligt, når de åbnes.

 

Teestedsmarkeringer

 

Placeringen af teesteds-markeringerne mandag i sidste uge, gav anledning til en del spørgsmål, og derfor ridses retningslinjerne for dette op her:

 

  • Markeringerne flyttes hver gang teestederne klippes, som i sæsonen er 3 gange pr. uge. Som udgangspunkt rykkes de ca. 1 meter tilbage og når man når den bageste placering (minimum 2 køllelængder fra bagkant af teested), starter man forfra. Denne metode bruges for at fordele sliddet mest muligt, og da teestederne er af forskellig længde, vil man heller ikke opleve de alle er fremme, midt i eller tilbage samme dag.

  • Vi opfordrer til man IKKE selv flytter på dem – der er en årsag til, de står der hvor de er.

  • Flere har ytret, at de mener der skal være 6 huller hvor teemarkeringen er fremme, 6 midt i og 6 tilbage. Dette har ikke været praktiseret i mange år, og vil heller ikke blive det fremover. Det er en uhensigtsmæssig måde at gøre det på, og mange af vores teesteder er så små, at det ikke giver praktisk mening for spilleren.

 

At alle markeringer var kommet helt bagud i mandags er en fejl og vi beklager.

 

Randers Golf Klub - Himmelbovej 22, Fladbro · 8920 Randers NV · T 86 42 88 69 · F 86 40 88 69 · E Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.