Skip links

Oprykning på oprykning

Den netop overstået weekend har budt på Danmarksturnering i størstedelen af de danske golfklubber, og RGK er i den forbindelse repræsenteret i 7 forskellige rækker.

Senior 1. division har hele sæsonen været et skridt bagud og måtte derfor kæmpe med næb og klør for at bevare rettigheden til samme række i 2024.
Da lørdagens runde tilmed bød på et snævert nederlag til Silkeborg Ry, skulle nedrykningen afgøres på sidste spilledag, hvor dagens modstander var Aarhus Aadal – der i sæsonens første indbyrdes opgør havde vundet 8-5.
Der var derfor lagt op til en neglebidende affære, der endte med samme cifre som det foregående møde, og der skulle fintælling til før nedrykkeren var fundet. Til alt held kunne RGK notere et overtal i netop den disciplin, og kan derfor se frem til endnu en sæson i landets bedste række for seniorer.

Der var ligeledes stor spænding i Senior Kvalifikationsrækken der lå på 1. pladsen inden sidste spilledag. Desværre var det stolpe ud, og dagens modstander fra Tange Sø kunne til slut lade sig kåre som både vinder af dagens dyst og den samlede pulje.

Damer 2. division lå inden weekenden godt til i deres pulje og med to stensikre sejre var oprykningen en realitet, da boet blev gjort op søndag eftermiddag. Det hedder derfor 1. division i 2024, og det bliver i den grad spændende at se spillerne prøve kræfter med next level.

Herrer 2. division kunne sikre endnu en sæson, og med sejre over Ørnehøj og Himmerland blev det samlet set til en 2. plads efter Hjørring, der gik ubesejret gennem sæsonen.

Herrernes 2. hold (4. division) var i den grad havnet i en ”tjubang” pulje, hvor alle hold havde lige mange point før allersidste spillerunde, og på den vis kunne rykke både op og ned afhængig af det enkelte resultat.
Med knofedt og flot spil lykkedes det RGK at trække det længste strå i duellen med Lübker, hvorfor de avancerer til 3. division i 2024.

Herrer 5. division havde med flot forarbejde sikret sig oprykning inden sidste spillerunde, hvorfor det var meget belejligt med 2. holdets ditto, da de ellers ikke havde mulighed for at avancere på grund af reglen om max 1 hold i hver division.

Til slut endte holdet i Veteran Kvalifikationsrækken på en 2. plads i puljen, og har i sæsonen tanket lige dele erfaring og motivation til at kæmpe med om den endelige puljesejr i 2024.

Med tre gange oprykning ud af syv må sæsonen i Danmarksturneringen så absolut betegnes som værende godkendt, og med mange spillere i topform, på tværs af alder, er der lagt op til et fantastisk klubmesterskab, der afvikles på samme tid som rækkemesterskaberne.