Skip links

Nyt fra træneren – Danmarksturneringen

Så fik vi spillet sidste match i Danmarksturneringen for i år, dog lige bortset fra en oprykningsmatch der venter til september. Mere om det senere i dette skriv.

Eliten i RGK har i år været repræsenteret af et 2. divisions dame hold, 2 senior hold et i kval rækken og et i 1. division og 3 herre hold, 2., 3. og 4. division. 

2 division damer
Efter oprykningen sidste år, skulle holdet mærke niveauet af i puljen i år, hvilket betød at puljen var helt åben efter 2. spille weekend. Sidste spilleweekend bød derfor på muligheden for at pigerne kunne spille sig til en oprykning, med en sejr ude over Holstebro om lørdagen og en sejr hjemme over Mollerup. Matchen i Holstebro er meget tæt, og de 3 singler og foursome’en bliver alle afgjort på 17 og 18. Desværre ikke i RGKs favør, så holdet stod nu med risikoen for at rykke ud af 2. division med et nederlag til Mollerup om søndagen. Det viser lidt om hvor tæt puljen har været. Pigerne trodser presset og frygten for at rykke ned og spiller fremragende mod Mollerup om søndagen. Det bliver til en overbevisende sejr på hele 9-0. De er nu sikret endnu en sæson i 2. division. Gået gået piger!

2 division herrer
Første holdet er begyndt på et generationsskifte, da flere af de gamle garvede og bærende kræfter, naturligt nok får andre prioriteter når familie livet sætter ind. Derfor finder holdet sig i en situation hvor de skal finde sig selv og pladsen i 2. div. hvor niveauet og de andre klubber bliver sværere at matche. Holdet formår i år at blive i 2. division på trods af udskiftning og etablering af nye spillere på holdet. Faktisk et ganske svært udgangspunkt ind sæsonen gik i gang. Spillerne sætter en fed streg under, at de godt kan når det gælder. Sidste spille dag, og med udsigt til at rykke ud af 2. division, kæmper de sig til en fantastisk sejr over Mollerup. De skulle vinde med mere end 12-6, da Mollerup vinder 12-6 hos dem. Så presset var stort inden første start i søndags. Drengene stråler og har ved frokost en føring på 5-1 efter foursomesne. Og de fortsætter det gode spil i singlerne, og viser virkelig format ved at vinde 5 ud af 6 singler. Det ender med en overbevisende sejr på 15-3 og sikret overlevelse i 2. division. 

Vores debutant og bedste juniorspiller, viser at han kan spille op mod spillere som er meget bedre end ham selv, selv i pressede situationer. Mathias holder fast og presser sin modstander helt ind til hul 18. Jeg kan godt forstå du er skuffet, men hold nu op hvor er du sej! Fremtiden er lys for RGKs første hold.

3 division herrer
Manglen på spillere og en del skader har sat sit præg på anden holdet. Men på trods af udskiftning og rotation af spillere, kæmper spillerne stadig hård. De viser også i flere matcher i sæsonen, hvilket niveau de kan ha’ og vinder hvor de måske ikke havde forventet det. De kæmper for RGK og tager del i elitesamlingen om mandagen, hvor engagement og lyst skinner igennem. Udskiftning og rotation på pladserne skaber desværre og for mange gange en del uro i fx. foursome konstelationerne, men vi håber en tur ned i 4. division kan give noget mere ro og selvtillid igen. Flere garvede og rutinerede spillere har hjulpet holdet, og givet erfaring og viden videre. 

4 division herrer
Holdet her, viser på trods af at de desværre lige skal en tur ned i 5. division at vende, at de har en fremtid som en del at eliten i RGK. De fleste spillere på holdet er unge og uprøvede i elite og divisions regi, men de viser at de vil det her golf og at træning og flid lønner sig. De overrasker flere gange i år, med sejre som ikke lige ligger til højre benet. De har fået hår på brystet og høstet uvurderlig erfaring i år. Jeg forventer mig meget af spillerene og holdet her til næste sæson. De har faktisk være mest engageret til elitesamlingen om mandagen, og det viser altså vejen for de andre hold.

1 division senior
Igen i år, viser begge vores senior hold sig fra deres bedste side. 1. divisions holdet har igen formået at gøre sig gældende i den bedste række for seniorer. De kæmper bravt i hver match og levere resultater som jo snart ikke kan overraske mere. De slutter som to’er i puljen kun overgået af et stadig stærkt spillende Aarhus hold, som de faktisk matchede maget godt i søndags. Aarhus løber desværre med sejren, men I viste karakter og at selv om I var undertippede inden matchen, at I kæmper til sidste bold er puttet i hul. I skal nok få skovlen under dem til næste sæson. Jeg er overbevist om at et medaljespil vil være indenfor rækkevide til næste år. Niveauet på det her hold, kommer de ikke sovende til. Elitesamlingerne om onsdagen ville bestemt ikke fylde ret meget, hvis ikke de her spillere deltog. De er ivrige, og træning og spil viser her hvilke resultater der kan komme af det.

Kval senior
Vores mest suveræne hold i år. Kval holdet er gået ubesejret igennem sæsonen, og skal til september spille om at rykke op i 3. division. Spillerne har haft en selvtillid på banen, som er beundringsværdigt og et tydeligt bevis på at engagement og lyst til at træne giver pote, de spejler sig i hinanden og selvtillid og omfavnelse smitter. Spillerne som hold og på individuelt plan matcher hinanden rigtig godt og det er fedt at se. Sammen med 1. div er de ivrige deltagere til elite samlingen om onsdagen og nyder godt af de udfordringer de bliver stillet. Fortsætter de deres træning og spil ind til september, er jeg overbevist om at de kommer til at gøre sig godt til oprykningsspillet!

Alt i alt, syntes jeg at det sociale og fællesskabet har været i højsædet i år i eliten. Resultaterne skal nok komme. Det er bare sjovest når det er rart at være sammen og være i klubben. Det er fedt at se så mange tage del i samlingerne/træningerne og tage godt i mod de udfordringer de bliver stillet. De stiller sig kritisk overfor mig, for hvordan jeg sætter holdene, laver træningen og viser bare generelt interesse for deres eget golf spil. De stræber efter at blive bedre golfspillere. Og det hjælper mig på mange punkter. 

Jeg er stolt af at være RGKer!

Lena