Skip links

Tillykke til Senior 2. division med oprykningen til landets bedste række

Så kom vi i mål med divisons-golfen for sæson 2020

En mærkværdig sæson på mange måder. Første turneringsweekend i Danmarksturneringen måtte aflyses grundet covid-19. Længe gik der også før vi overhovedet vidste, om turneringen i det hele taget kunne gennemføres.

Det lykkedes dog at få gang i turneringen til den planlagte anden weekend som var skemalagt i midten af juni måned, men formatet måtte ændres.

Normalt spilles der seks kampe fordelt over tre weekender. Denne gang måtte vi nøjes med tre kampe over to weekender, og alle kampe skulle spilles på neutral grund. Det var lidt en streg i regningen for vores vedkommende, der med hold i divisioner vi ikke er vant til, havde set frem til at gøre brug af, en ellers normalt hjemmebane fordel.

Senior

Det helt store lyspunkt i dette års turnering må siges at være vores senior 2. divisions hold. De har nemlig siden holdet startede rykket op hvert år. Men nu kan de faktisk ikke nå længere op, for med endnu en suveræn sæson med maksimumpoint sikrede de sig søndag oprykning til landets bedste seniorrække nemlig 1. division. Det var Nordvestjysk der stod for skud på MiD banen i Himmerland, som måtte se sig besejret i overbevisende stil med resultatet 0-14. Spillerne som har været med på holdet nævnes i tilfældig rækkefølge:

Helle Mikkelsen

Lisbeth Rasmussen (ubesejret i turneringen)

Martin Lund Nielsen

Niels Kvist Sørensen (ubesejret i turneringen)

Claus Frandsen (ubesejret i turneringen)

Peter Neumann (ubesejret i turneringen)

Carsten Nørgård

Vores andet senior hold bliver i kvalrækken, hvor Viborg viste sig at være en for stor mundfuld for puljens tre andre hold.

Herre

Vores tre herrehold, som alle rykkede op sidste år vidste godt inden sæsonen, at der skulle spilles god golf over hele linjen hvis vi skulle lykkedes med at holde alle tre hold i de respektive divisioner. Skæbnen er notorisk hård, i og med man ikke kan have to hold i samme division. Det betyder, at holdet i en højere rangerende division kunnen forårsage tvangsnedrykning for holdet i den laver rangerede række medmindre holdet kunne formå at klare sig til oprykning. Det var desværre også tilfældet. Vores 1. divison og 2. divison, som vi tidligere havde berettet om, spillede begge for overlevelse i turneringens sidste runde i lørdags. Desværre må begge hold en tur ned og vende i divisionerne under, da man med 0 point i tre kampe ikke formåede at bide sig fast. Sorteper i denne sammenhæng bliver klubbens tredjehold, som egentligt havde klaret overlevelse, må en tur ned pga. reglen om blot ét enkelt hold pr. klub pr. division.

Dame

Efter en lang årrække i 2. division må vi desværre erkende at holdet pt. ikke kan holde trit med de øvrige hold i 2. division, hvor holdet tabte alle tre kampe i puljen. En del af forklaringen skal findes i, at senior holdet har rekrutteret to af de spillere der i mange år har været med til at præge klubbens damehold. Men vi er ved godt mod for vi har unge juniorer på vej, som med lidt ekstra erfaring, nok skal være med til at bringe vores damehold derop, hvor vi mener det hører til.

Ungdom

Her var der ligeledes en masse på spil. Kvalrækken kæmpede for oprykning og Elite divisionen kæmpede for overlevelse.

Kvalrækken stod lige med Kalø inden søndagens afgørende match, og lige så tæt blev matchen da også. Men vi trak desværre det korteste strå, og måtte se os besejret med et snævert nederlag på blot 4-3.

Hos Elite divisionen vidste vi, at der skulle spilles god golf for at holde fast. Drengene var i direkte duel mod Fredericia om overlevelse, hvor det da også blev en tæt match. To matcher endte på 17, hvor begge hold hver især vandt én, og så måtte vores 1. single desværre se sig slået på sidste hul.

 

Nu kigger vi frem mod Klubmesterskabet, hvor klubbens bedste spillere skal ud og dyste mod hinanden om den fornemme ære som klubbens bedste slagspiller og senere kigger vi mod hulspils mesterskabet. Derudover ser vi frem til at påbegynde arbejdet frem mod sæson 2021, hvor vi skal kæmpe os tilbage i de divisioner vi desværre rykkede ud af.

 

Tak til Eliteafdelingen sponsorer:
Hundefrisoer.dk
HB El-service