Skip links

Det blev en hård start på Danmarksturneringen for RGK

Danmarksturnering 2020

Vi kan nu endelig se tilbage på årets første divisions weekend i forbindelse med Danmarksturneringen. I lang tid troede vi ikke det blev muligt at afvikle Danmarksturneringen, men i takt med genåbningen blev dette muligt, dog i et lidt andet format end vi normalt kender det.

Under normale forhold afvikles turneringen over seks runder (tre weekender), hvor man møder puljens tre andre hold to gange, henholdsvis hjemme og ude.
Da første weekend 2. og 3. maj ikke blev en realitet og med respekt for resten af Golf Danmark måtte man holde sig til de to sidste weekender, og dermed skære turneringen ned blot tre kampe. Det betød også, at for at der ikke kunne drages fordel til nogle klubber, at alle tre kampe skulle spilles på neutral grund. Lidt ærgerligt for specielt os selv, da vi ofte ser en tendens i en større hjemmebane fordel set i forhold til andre baner.

I RGK har vi holdene:

Herre: 1. 2. og 3. division

Dame: 2. divison

Senior: 2. division og kvalifikationsrække

Ungdom (NYT): Elite Division Og kvalifikationsrække

 

Herre

På herresiden var det første gang i klubbens 62 år, at vi er repræsenteret i landets næstbedste række.
Puljen i 1. divison byder på modstand fra Mollerup, Lyngbygaard og Odder. En stærk pulje, som præges af bl.a. tidligere Europa Tour spiller, Thomas Nørret (Lyngbygaard) og flere Ecco Tour spillere. Altså spillere med et enormt højt niveau, hvor mange af dem enten lever af det, eller i hvert fald prøver at komme til det.

Første kamp blev spillet lørdag i Lyngbygaard mod Mollerup. En kamp vi på forhånd vidste ville blive vigtig i kampen om overlevelse. Det blev en tæt affære, som desværre efter at være foran efter formiddagens foursomes 4-2, endte med et knebent nederlag som blev afgjort i allersidste bold på hul 18. Kampen endte 10-8 til Mollerup. Søndag skulle vi møde Odder i Mollerup. Odder vidste vi vil blive en af de sværeste modstandere i puljen og vi var da også bagud 5-1 efter foursomes. Så drengene vidste der skulle gives gas i singlerne, hvis der skulle være forhåbninger om ikke at komme ud af anden runde i turneringen med to nederlag hvilket næsten ville garantere en direkte nedrykning. En nedrykning som vil berøre klubbens to andre herrehold, da man ikke kan have to hold i samme division. Desværre blev det kun til to vundne singler og dermed et slutresultat på 12-6. Til RGK’s held vinder Mollerup over Lyngbygaard, hvilket betyder, at der er håb forude når vi skal møde netop Lyngbygaard i den sidste kamp lørdag d. 15. august. Lyngbygaard er med deres ene sejr dog to point foran, så det vil i sidste ende komme ned til indbyrdes kamp, hvorfor hvis vi vinder over Lyngbygaard er vi sikret overlevelse.

De to andre herrehold vidste de ville få kamp til stregen efter de tre oprykninger i sidste sæson. Og i anden division trak vi også en af de sværeste puljer, hvor vi møder Holstebro, Ikast og Viborg, som vi netop spillede oprykningsspil til 1. division mod. Denne weekend har ligeledes budt på to nederlag til henholdsvis Holstebro 10-8, samt Ikast med scoren 4-14. Ikast der stiller med en del dygtige juniorspillere, hvoraf to er på landsholdet viste sig at være en for stor mundfuld, men igen er vi reddet af at Viborg taber begge deres, hvilket betyder at hvis vi slår Viborg d. 15 august så redder vi os, men med det forbehold, at 1. divisionen skal klare skærene først.

Det gør jo ikke ligefrem at tingene ser særligt lyse ud for klubbens sidste herrehold. Selvom de vinder begge deres kampe i denne weekend, og dermed har maksimum point, dog med en dårligere score end Lyngbygaard på første pladsen, så afhænger deres skæbne som sagt af holdene over dem. Dog et skønt aftryk de indtil videre har sat, som viser at selv klubbens tredjehold er bedre end mange klubbers førstehold, og at vi generelt set i Randers Golf Klub er begunstiget af at have en stor Elite afdeling med en masse dygtige spillere.

Dame

Også på damesiden vidste vi at, vi i år vil komme til at kæmpe endnu hårdere for overlevelse end de foregående. I og med at senior golfen har vokset sig stor med nu to hold, er flere af de tidligere profiler ikke at finde på dameholdet længere hvorfor det nu er op til de unge at tage teten. Derfor har vi i år også kun stillet med et damehold. Rutine viser sig ofte at være en vigtig faktor i turneringen, hvorfor fremtidsudsigterne ser lyse ud til trods for to nederlag på 2-7 og 1-8, når vores unge piger om nogle år har mere erfaring. Derudover er der et stort udviklingspotentiale som igen lover godt for dameholdet i fremtiden.

Senior

De netop omtalte seniorhold har ligeledes været i aktion. Efter indførslen af senior golf i danmarksturneringen har vi rykket op to år i træk, og målet er igen i år at sikre endnu en oprykning. En god start på den målsætning fik vi lørdag hvor seniorholdet blæste Himmerland af banen i Dejbjerg med scoren 14-0. Tættere blev matchen om søndagen på Made in Denmark banen i Himmerland mod Dejbjerg, hvor matchen endte 8-6 til os. Men det efterlader os på en suveræn førsteplads med maksimumpoint, hvor vi selv kan afgøre det i turneringens sidste spillerunde.

I kvalrækken viser Viborg tænder fra start af med to sejre ud af to. Vi taber til dem lørdag 10-4, men tager en flot revanche søndag mod Morsø, hvor der stod RGK på det hele efter en match der ender 1-13 til os. Viborg mangler at møde Morsø, hvorfor udsigterne til oprykning ikke er så opmuntrende da Viborg med maksimumpoint er bedre end os indbyrdes som er første afgørelse ved lige scores.

Ungdom

Som noget helt nyt har juniorerne fået deres egen afdeling af Danmarksturneringen. Et tiltag som for en klub af vores størrelse gavner rigtig godt, da vi kan bruge ungdomsrækken som et vigtigt led i den fødekæde, der skal sende juniorerne videre op igennem systemet når de hr niveau til at begå sig på dame og herreholdet.

Kvalifikationsturneringen som skulle være spillet i april måned måtte aflyses, hvorfor holdenes samlede handicap skulle afgøre hvilken række man blev sat i. Vores første hold blev placeret i den bedste række, nemlig Elite Divisionen. Vores andet hold spiller i kvalifikationsrækken.
Det var ikke til at vide, hvad vi skulle forvente af de andre klubber for man må formode at de bedste juniorer har niveau til herre og dameholdene. Men når man ser på puljen i Elite Divisionen ved man med det ry i hvertfald Kolding og Breintholtgård har, at de er kendt for at have gode juniorer. Det er også de to klubber der topper puljen begge med 4 point. 5-2 taber vi til Kolding, og straks værre var det søndag mod Breintholdgård hvor matchen endte 7-0. Det betyder, at vi indtager sidstepladsen sammen med Fredericia med 0 point. Den 15. august møder vi netop Fredericia og vinderen af denne match sikre sig overlevelse.

Anderledes ser det ud i kvalrækken, hvor vi sammen med Kalø topper puljen med maksimumpoint. Vi vinder begge daage 5-2 over henholdsvis Dronninglund og Himmerland, hvorfor der venter en gyser i den tredje og sidste runde mod et Kalø hold, som vi kender rigtig godt.

Forberedelserne frem mod d. 15 august starter allerede nu, og vi ser frem til atter at kæmpe for RGK.

 

Samtlige spillere blev i øvrigt sendt afsted ved klubbens officielle starter, Vincent J. M. Harding. Noget som bestemt ikke er gået ubemærket hen hos de gæstende klubber. Stor ros til Vincent, og tak til John Christensen og Tom Simonsen for hjælp med scoreindtastning.